Themafeestjes zijn hot
Vandaag de dag is het uitgaansleven weer bruisender dan ooit; feestjes waar een coverband optreedt zijn een echte hotspot aan het worden. De feestjes die met de hulp van een dergelijke band worden georganiseerd worden dan ook steeds vaker gehouden in officiële clubs en disco’s; het is het simplistische wel voorbij.

De ouweluidisco
Wie denkt dat dertigers en veertigers niet  meer van uitgaan houden heeft het mis; er is een toenemend aantal horeca ondernemers wat de ouweluidisco heeft ontdekt. Dit is een disco waarbij een live band hits uit de eighties en nineties ten gehore brengt. Bij een dergelijke disco treedt doorgaans een band op die covers speelt. Een ouweluidisco klinkt als een buurthuisfeest, maar het blijkt een evenement te zijn wat grote groepen feestgangers aantrekt. Een bijpassende dresscode maakt de disco helemaal compleet.
Een Hollandse avond

Hollands entertainment is hotter dan ooit tevoren. Het is een stijl waarbij een band hits komt spelen die allemaal een puur Hollands karakter hebben. Denk aan bijvoorbeeld hits van André Hazes, Koos Alberts maar ook aan Gordon en Gerard Joling. Dit soort avonden worden net als de ouweluidisco feestelijk omlijst door een band die covers speelt van dit genre. Daar waar bij de ouweluidisco de dresscode eighties en nineties is, is de dresscode bij een Hollandse avond vaak zo fout mogelijk. Gehuld in glitterpakken en met foute hoofddeksels komen de feestgangers zich laven aan bitterballen en meelallen met hun favoriete muziek. Een band die zich hiervoor leent is naast de band die covers speelt een feestband.

Velerlei genres
Wie een band die covers speelt wil inhuren komt tot de conclusie dat er enorm veel genres zijn waaruit je kan kiezen. Dit soort bands vertolken muziek die door de tijd heen is gespeeld. Denk aan fifties en sixties, maar ook de jaren daarna. Wie zo’n band wil inhuren kan het beste contact opnemen met een evenementenbureau. Zij hebben meerdere bands in hun bestand staan die kunnen worden ingehuurd.