Wil je graag administratief medewerker worden of is er een andere administratieve baan waar je interesse in hebt? Er zijn verschillende functies die hieronder vallen. Denk hierbij aan secretarieel administratief medewerker, financieel administratief medewerker en commercieel administratief medewerker. Er is nog altijd veel vraag naar administratieve medewerkers: in iedere organisatie moeten administratieve werkzaamheden verricht worden en dit betekent dat je genoeg mogelijkheden hebt om een leuke baan te vinden.

Een administratieve baan kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. In de meeste gevallen houdt het in dat je kantoorwerk uitvoert. Een administratief medewerker heeft verschillende deelfuncties, waaronder secretarieel medewerker, receptioniste en bedrijfsadministratief medewerker. Voor de functie van administratief medewerker moet je goed kunnen werken met Microsoft Office, je moet kunnen rapporteren, diverse processen begeleiden en organiseren, maar ook het regelen van schriftelijke communicatie hoort bij je taken.

Administratieve baan: volg de deeltijdopleiding

Als administratief medewerker ben je bezig met het beantwoorden van telefoontjes, het verwerken van post, het beantwoorden en sturen van mails, het bijhouden van dossiers en het maken van afspraken. Bij een administratieve baan kun je breed worden ingezet en daarom moet je kennis ook uitgebreid zijn. Dit ga je allemaal leren tijdens de opleiding. Het is een afwisselende baan en je moet snel kunnen schakelen tussen werkzaamheden. Je kunt de opleiding voor administratief medewerker volgen; dit kan deeltijd. Hiervoor is geen vooropleiding nodig. Het is heel goed mogelijk om binnen 9 maanden een deeltijd opleiding te volgen voor een administratieve baan.