Handremkabels

De handrem werkt niet meer normaal als de kabel beschadigd is. Dit kan gebeuren als deze te oud zijn. Ook kunnen water en vuil kabelcorrosie veroorzaken. Vervuiling en slecht weer hebben ook invloed op de conditie van de componenten. Automobilisten met automatische transmissies in hun voertuigen hebben de neiging om de parkeerrem weinig te gebruiken. Door het systeem te lang inactief te laten, kan het beschadigd raken. Dus, net als andere mechanische onderdelen, vereist de parkeerrem, zowel handmatig als elektromechanisch, inspectie en onderhoud. Handremkabels moeten gecontroleerd worden wanneer één van de wielen van de auto niet is vergrendeld wanneer de handrem is aangetrokken. Wanneer je heel hard aan de handremhendel moet trekken om de auto te kunnen stoppen, of als je ziet dat de handrem abnormaal hoog staat dan is er waarschijnlijk een probleem. Verificatie is daarom noodzakelijk om de oorzaak van de storing op te sporen en de problemen te verhelpen.

Handremkabels

De diagnose stellen

Remproblemen kunnen ontstaan ​​wanneer de onderdelen oud zijn of wanneer de kabel defect is. Kabelonderhoud is voor de handrem wat de remontluchting is voor het hydraulische remsysteem. De bediening van de handrem is gebaseerd op onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage. Zowel de kabel als alle onderdelen van de remschijf (remklauwen, remblokken etc.) moeten worden gecontroleerd. Vervang vervolgens alle onderdelen die in slechte staat verkeren. Rijden zonder noodrem is erg gevaarlijk. Bovendien is een defecte handrem een ​​gebrek aan technische controle, wat eventueel kan leiden tot een boete.

Handremkabels

Nieuwe remkabels kopen

Het vervangen van handremkabels bij de garage is vaak vrij duur. Om deze reden biedt autopartsonline.nl je de mogelijkheid om nieuwe onderdelen via internet te kopen. Ons bedrijf geeft de garantie dat alle stukken origineel en nieuw zijn, tegen een zeer gunstige prijs. Ook kan je bij ons terecht voor advies. Aarzel dus niet ons te contacteren!