makelaarskantoor rotterdam

Vooral in het westen van Nederland is de woningnood nog altijd hoog. Zo’n beetje elk makelaarskantoor in Rotterdam en andere grote steden is momenteel dan ook drukker dan ooit. Huizen worden erg snel verkocht, waardoor andere huizen ook weer snel te koop komen. Door alle gekte vergeet men weleens wat de oorspronkelijke taken van een makelaarskantoor ook alweer waren. 

Vier hoofdtaken makelaarskantoor

makelaarskantoor rotterdam

Door de hectiek in de huidige huizenmarkt, met alle razendsnelle verkopen, zou je bijna vergeten dat een makelaarskantoor veel meer doet dan het in recordtempo opstellen van koopcontracten. De volgende vier taken vallen onder de core business van de meeste makelaarskantoren:

• Verkoopmakelaar: de bekendste taak van makelaars is het verlenen van assistentie bij de verkoop van een woning.

• Aankoopmakelaar: dit is ideaal voor mensen die zo snel mogelijk een huis willen kopen. Ook handig voor wanneer je huizenjacht tot nu toe niet echt wilde vlotten.

• Verhuurmakelaar: het kan natuurlijk zijn dat je je woning tijdelijk of permanent wenst te verhuren. Doe je dit via een verhuurmakelaar, dan weet je zeker dat je een goede huurder krijgt en dat alles volgens de regels verloopt. • Als taxateur: een financiële instelling wenst vaak een taxatierapport te ontvangen waaruit de actuele marktwaarde van een huis blijkt.