Ameland

Ga je graag met je familie op vakantie dan is Ameland een leuk eiland om naartoe te gaan, je bent er met de veerboot van Holwerd in slechts drie kwartier. Lekker fietsen met de kinderen, de vuurtoren beklimmen, maar je kunt tijdens je vakantie ook lekker de natuur in trekken. Wil je meer weten over het walvis en jutters verleden dan is dit ook erg interessant om te doen, je zult je niet snel vervelen en voor kinderen is het ook erg leuk en spannend. Vergeet niet een dagje te relaxen op het strand.

Ameland

Grootste dorp van het eiland

Met slechts 1200 inwoners is Nes het grootste dorp op het eiland Ameland, vanuit Holwerd kom je hier ook aan met de veerboot. In het dorp is ook het grootste aanbod van winkeltjes, restaurantjes en cafés, een leuke bezienswaardigheid is de oude kerktoren die uit 1723 stamt. Het kleinste dorp van het eiland is Ballum, maar zeker niet het minst interessante dorp. Winkelen kun je hier niet, maar je hebt wel gezellige terrasjes waar je een drankje kunt drinken en de bekende grootmoeders appeltaart.

Diverse wandel en fietstochten

Lekker wandelen en fietsen kun je ook op Ameland, neem een van de wandel en fietstochten die het eiland rijk is. Historische dorpen, lange zandstranden en veel vogels komen op je pad. Huur een fiets en rijdt via de honderden kilometers aan fietspaden naar de mooiste plaatsen van het eiland. Proef de Amelander producten als je onderweg even stopt, de speciale fietsroute leidt je langs de speciale producten van het eiland.