Op de site van G4S lees je wat het grote verschil is tussen EHBO en BHV

Wat is het verschil tussen EHBO en BHV, het verschil begint al bij de afkortingen. G4S heeft de afkortingen op een rij staan. EHBO=Eerste Hulp Bij Ongeval en BHV= BedrijfsHulpVerlening.  Iemand met een EHBO diploma heeft uitgebreide kennis van eerste hulp verlenen. Het maakt niet uit waar dat is. Tijdens de EHBO opleiding van G4S leer je eerste hulp verlenen bij bijvoorbeeld: wonden, beroerte, shock, stoornissen van bewustzijn en bijvoorbeeld botbreuken. Tijdens de BHV cursus leer je een beginnende brand te bestrijden, een pand snel en veilig te ontruimen. Je moet deze vaardigheden kunnen toepassen in de praktijk en je moet: werknemers alarmeren, reanimeren en bijvoorbeeld het verlenen van de eerste hulp. Bij elke organisatie moet er een BHV’er aanwezig zijn, dit om bepaalde dingen te voorkomen en te helpen met bepaalde situaties. Dat zegt de Arbowet!

Mijn ervaring

Ik heb een goede ervaring met het bedrijf G4S, want hier heb ik veel informatie voor mijn zelfontwikkeling en mijn algemene kennis opgedaan. Ik weet nu het grote verschil tussen EHBO en BHV en daar ben ik erg blij mee. Ook heb ik cursussen gevolgd en kan ik alles wat betreft EHBO en BHV toepassen in de praktijk! Daar ben ik super blij mee en ik adviseer andere om dit ook zeker te doen, want hierdoor kun je mensen helpen en in bepaalde gevaarlijke situaties rustig blijven en goed handelen! Ik adviseer andere mensen om het bedrijf ook eens te benaderen!