schuldhulp zzp

Er zijn twee soorten zzp’ers: de personen die gelijk aan de slag kunnen en niet tot nauwelijks hoeven te investeren in materiaal en andere opstartkosten. Dan heb je nog de zzp’ers die een aantal flinke investeringen moeten doen voor ze überhaupt geld kunnen gaan verdienen. Die laatste groep heeft daarom vaak schulden. Schuldhulp zzp bestaat, en wellicht kan het jou helpen.

Wanneer heb ik schuldhulp nodig? 

Als nieuwe ondernemer heb je ongetwijfeld wat schulden gemaakt. Misschien heb je wel een eigen salon en heb je moeten investeren in apparatuur. Of misschien ben je een vormgever en waren de kosten voor een nieuwe computer en videokaart essentieel voor je bedrijf. Die kosten moet je maken, maar toch: het zijn schulden. En schulden moet je terug betalen. Doe je dit niet snel genoeg dan kun je behoorlijk wat geld kwijtraken aan rente die je aan de bank.

Maak een plan

Het is daarom belangrijk om een plan te hebben. Wat ga je terug betalen, hoe ga je dat doen en hoe lang gaat het duren? Wanneer kun je deze lasten dragen en wanneer niet? Wat zijn je uitgaven, inkomsten en omzet? Misschien denk je nu al: dit is mij veel te ingewikkeld. In dat geval kun je vaak schuldhulp krijgen. Schakel daarvoor een deskundige financieel adviseur in.