Je wilt graag een bijbaan avond Eindhoven. Zo kun je naast je studie wat bijverdienen of nog wat extra’s verdienen naast je huidige job. Maar hoe solliciteer je nu op een bijbaan in Eindhoven? Lees hier meer over in dit artikel!

Sollicitatiebrief schrijven

Als je een geschikte vacature hebt gevonden, begint je sollicitatie met het schrijven van een sollicitatiebrief. Je kunt hiervoor steeds dezelfde brief gebruiken, maar pas de brief wel aan op het bedrijf waarbij je solliciteert en de functie. Schrijf ook een goede motivatie waarin je vertelt waarom je solliciteert op deze functie en bij dit bedrijf.

Voorbereiden op het sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek is vaak erg spannend. Je kunt wat van deze spanning wegnemen door je goed te voorbereiden. Zo verhoog je ook de kans dat je wordt aangenomen. Je kunt je voorbereiden op het sollicitatiegesprek door te bedenken hoe je mogelijke vragen kunt beantwoorden. Vaak vraagt een bedrijf je tijdens een sollicitatie iets over jezelf te vertellen. Ook vragen ze wat je goede en slechte punten zijn en wat je kunt toevoegen aan het bedrijf. Bedenk van tevoren de antwoorden op dit soort vragen, zodat je goed voorbereid bent.