Rijbewijs T

Voor het besturen van een tractor op de openbare weg heb je tegenwoordig ook een tractorrijbewijs nodig. Dit rijbewijs t heb je alleen nodig wanneer je op de openbare weg rijdt en je motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) aan de voorzijde breder is dan 1,30 meter en/of een aanhangmogelijkheid heeft. Als je alleen tractor rijdt op het erf of op eigen wegen en paden dan heb je geen tractorrijbewijs nodig.

Tractorrijbewijs

Hoe kun je jouw tractorrijbewijs halen?

Wil je wel je tractorrijbewijs halen? Dan moet je zowel theorie-examen doen als praktijkexamen. Om goed voor de dag te komen tijdens je praktijkexamen kun je het beste rijlessen volgen. Tijdens deze lessen leer je rijden met een tractor en manoeuvreren. Natuurlijk kun je dit soort dingen ook op het erf leren maar op de openbare weg is het net even anders. Je leert tijdens de lessen bijvoorbeeld ook hoe je je moet gedragen als langzame en grote weggebruiker. Voordat je praktijkexamen mag doen moet je ook een gezondheidsverklaring overleggen aan het CBR. Net als bij het auto of motorrijbewijs bestaat deze verklaring uit een door jouzelf ingevuld formulier. Alleen bij de grote rijbewijzen zoals vrachtwagen en bus moet je ook een medische verklaring van een arts overleggen.

Erf

Snel en voordelig jouw rijbewijs T halen

Je tractorrijbewijs kun je halen bij Verkeersschool Wesseldijk. Deze grote regionale rijschool biedt diverse rijopleidingen aan waaronder ook de opleiding tot het behalen van je rijbewijs t. Bij Verkeersschool Wesseldijk kun je snel en goedkoop je rijbewijs voor tractor halen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om 3 of 4 keer per week te lessen zodat je nog sneller je rijbewijs kunt halen. Alleen op eventuele wachttijden bij het CBR heeft Verkeersschool Wesseldijk geen invloed, wel zullen ze zo snel mogelijk het examen voor je aanvragen.