Lees hier over de mannen hoed en bekijk de hoeden op de site van Hatland. Aldaar zie je prachtig modellen zoals de Aussie en de Portland. Het zijn van die typische hoeden waarmee je door het oerwoud kan trekken, of mee op safari kan gaan. Het zijn heel andere mannen hoeden dan de Sim, Sheldon, en de Tayler wat je heel goed tijdens een stadswandeling kan dragen. Alle hoeden hebben een neutrale kleur, het zit in de buurt van beige en ecru. Dit maakt het combineren met andere kleding makkelijk. Naast mooi hebben hoeden en mutsen ook een belangrijke functie, lees verder over hoe belangrijk hoeden en mutsen zijn.

Via het hoofd kun je onderkoelen en bevangen raken door de hitte

Onder de mannen hoed valt ook de strandhoed. Helemaal onderaan de afbeeldingen van de collectie staat informatie, o.a. een handige maattabel, en een stukje tekst over de soorten hoeden. In die opsomming staat de strandhoed. Een strandhoed is zeer belangrijk om een zonnesteek te voorkomen. Dit geldt niet alleen voor kale mannen, ook mannen met hoofdhaar moeten wat extra schaduw creëren. Lees dus de informatie aandachtig door. Bovenaan de site staat de navigatie, en daar kun je mutsen selecteren. Een muts is weer belangrijk om onderkoeling via het hoofd te voorkomen.

Hoeden kunnen naast functioneel ook chique zijn

Een mannen hoed heeft altijd iets fraais. Gedragen boven een lange jas met een sjaal maakt het zelfs chique. De hoed is ook een tijdloos fenomeen. Op de site van Hatland is dat goed te zien, zowel de kleur alsmede het model kan over meerdere seizoenen gedragen worden omdat het niet uit de mode raakt. Dit geldt voor meer items die Hatland in het assortiment heeft. Als je terug naar de navigatie gaat, en andere items bekijkt dan de mutsen, dan zie je veel degelijke en tijdloze items. Dus alles wat Hatland verkoopt is voor meerdere jaren, of voor meerdere seizoen te dragen.