Maxi cosi Rodi is een model autozitje van het bekende merk Maxi cosi. Wat is er belangrijker dan de veiligheid van je kind? Dit is natuurlijk van de hoogste prioriteit. Daarom is het aan te raden om, wanneer je met kinderen met de auto reist, goed na te denken over hoe je de kinderen vervoerd. Kinderen van boven de 12 kunnen gewoon op de achterbank met een veiligheidsgordel om. Maar voor de kleintjes ligt dat toch wat complexer. Ook hen wil je natuurlijk veilig en comfortabel vervoeren. Maxi cosi, het bekende autostoeltjes merk, heeft het Rodi stoeltje ontwikkeld, speciaal voor kinderen tussen de 3,5 en 12 jaar oud. Er bestaan drie verschillende soorten Maxi cosi Rodi’s. Hieronder vind je een beschrijving van alle drie.

Babykoop

De Maxi cosi Rodi SPS
SPS in de naam Rodi SPS staat voor Side Protection System. De Maxi cosi Rodi SPS is een autostoeltje met hoofdsteun dat je kunt aanpassen aan de lengte van je kind. Handig, want je kind staat qua groei natuurlijk niet stil. Je kunt de Maxi cosi Rodi SPS ook makkelijk uit de ene auto plaatsen en in een andere auto bevestigen. Het SPS betekent dat je kind ook beschermd is wanneer er met de auto een ongeluk plaatsvindt aan de zijkant. Op die manier is je kindje vanuit alle hoeken beschermd en kun jij met een gerust hart je op de weg concentreren.

De Maxi cosi Rodi XP
Een ander model van de Maxi cosi Rodi is de Maxi cosi Rodi XP. Net als de Rodi SPS kun je de Rodi XP gemakkelijk verstellen in de hoogte aan de hand van de lengte van jouw kind. Anders dan bij de Rodi SPS kun je de Rodi XP niet alleen in de lengte verstellen maar ook in de breedte, waardoor hij nog meer is aangepast op jouw kind en daardoor nog meer veiligheid biedt. Ook bij de Rodi XP is het mogelijk om moeiteloos het stoeltje van de ene auto naar de andere auto te verplaatsen. Dit is handig wanneer je meerdere auto’s in het gezin hebt.

De Maxi Cosi Rodi AirProtect
Tot slot is er de Maxi Cosi Rodi AirProtect. Van alle drie de Maxi cosi Rodi modellen is deze het meest uitgebreid en daarom ook het meest prijzig. Dit stoeltje heeft een dikkere voering dan de andere twee modellen en is daarmee comfortabeler en nog veiliger.